El nostre club va ser fundat el mes d'octubre de 1985 per un grup d'amics que després de més de deu anys de volar junts , van decidir organitzar-se com a Entitat.​
Poc temps després de la fundació,el nostre Club ja comptava amb un gran nombre de modelistes, fins arribar enguany a la xifra de 134 socis, i es consolida com el Club més gran d'Europa que practica el vol silenciós per radiocontrol, de forma permanent.
La nostra zona de vol es troba a la Serra de Collserola, que dona nom al nostre Club i envolta la ciutat de Barcelona als nostres peus.
Els vessants que em descrit, permeten fer volar els velers d'envergadura mitjana, donat que les condicions de vol, tant de sustentació com d'aterratge, son limitades.
L'accés amb vehicles de motor está rigorosament limitat als socis del Club i regulat pel Consell de Districte Sarriá-Sant Gervasi, conforme a las mesures mediambientals i de seguretat del mateix Parc de Collserola.
A la primavera i al estiu, la proximitat de la ciutat i el fàcil accés fan dels nostres vessants un punt de reunió quasi diari.A plé estiu, ens podeu trobar als vessants en horari de tarda-vespre.
En l'apartat esportiu, organitzem cada any una mitjana de deu concursos o trobades dedicats especialment als nostres socis i a la promoció del nostre esport-ciència entre els més joves. Desde fa molt poc temps, el Club de Velers Collserola organitza trobades dedicades especialment a la difussió del nostre hobby entre persones discapacitades en col.laboració amb altres institucions.
Ens reunim els darrers dimarts de cada mes a la nostra seu, que es troba al Centre Cívic de Sarrià-Sant Gervasi, entitat amb la cual col.laborem activament.
El Club de Velers collserola pertany així mateix al Consell Consultiu del Parc de Collserola, entorn natural que centra totes les nostres activitats.